România

A XIX-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală

Cinci ordine cavalereşti, actorii a două teatre şi o serie de formaţii de muzică medievală au participat, miercuri după-amiază, la Parada Cetăţii, prima din cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală 2011.

Ediţia 2011 a festivalului, care se desfăşoară în perioada 27-31 iulie, este marcată de lansarea unei producţii teatrale proprii, o premieră pentru evenimentele de gen din România.

Regizorul festivalului, Liviu Pancu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că actuala ediţie înseamnă şi primul festival-spectacol cu tema eroului medieval, după povestea Vrăjitorului Merlin sau Ţara Pustie, a Regelui Artur şi a Cavalerilor Mesei Rotunde, o producţie cu motive din Merlin, al lui Tancred d'Ors.

Potrivit lui Pancu, premiera teatrală va angrena în spectacol peste 120 de cavaleri, actori ai Teatrului Naţional din Târgu Mureş, ai Teatrului Scena din Târgu Mureş, precum şi studenţi ai Universităţii de Arte din Târgu Mureş şi alte 30 de persoane în staff-ul tehnic. Spectacolul, la care iau parte patru ordine cavalereşti, durează 3 ore şi jumătate şi va fi jucat pe parcursul a patru zile.

La festival participă 9 ordine cavalereşti, 8 formaţii de muzică medievală, 9 trupe de teatru şi animaţie, iar artiştilor li se vor adăuga alţi 9 conferenţiari din Noua Acropolă, care vor discuta pe tema Eroului medieval: Cavalerii mesei rotunde, Ioana D'Arc şi Don Quijote.

O altă noutate a acestei ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală este apariţia în Piaţa Centrală a unei tribune medievale, care va înlocui scena clasică, şi va face loc unui spaţiu pentru turnirele cavalereşti - care se vor desfăşura în toate cele 5 zile.

Festivalul mai cuprinde spectacole, parade, lupte medievale, iniţieri cavalereşti, trubaduri, menestreli, teatru de stradă, teatru pentru copii şi adulţi, muzică şi dansuri medievale, recitaluri, şcoli de luptă medievală, condamnări la moarte, procesiuni, incinerarea eroului pierdut, procese publice, arderi de vrăjitoare, animaţie medievală, carnaval, expoziţii, meşteri populari, taur la proţap, degustări de vinuri, toboşarii cetăţii, statui mişcătoare, retrageri cu torţe.

 Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…