România

Meleşcanu: Ziua de azi ne găseşte, în politica internă, destul de contondenţi

Ministrul afacerilor externe Teodor MeleşcanuMinistrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat marţi, la Ploieşti, că ziua de 24 Ianuarie ne găseşte, în privinţa politicii interne, "destul de contondenţi", acesta exprimându-şi speranţa că pe plan internaţional vom rămâne "coerenţi şi predictibili".

"Ziua de azi ne găseşte, de fapt, în politica noastră internă, destul de contondenţi. Sper ca, cel puţin în ce priveşte politica externă, să rămânem în continuare coerenţi şi predictibili pe plan internaţional", a declarat Meleşcanu, care a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.

Totodată, şeful diplomaţiei a spus că Mica Unire a reprezentat semnalul că, atunci când se unesc, românii pot face lucruri "extraordinare".

"Din punctul de vedere al politicii externe, Unirea înseamnă pentru mine crearea Ministerului Afacerilor Externe şi a ambasadelor României în străinătate, crearea Parlamentului format din Senat şi Camera Deputaţilor, înseamnă crearea Armatei Române. Chiar şi Curtea de Conturi tot atunci a fost creată. Deci, Mica Unire a fost, de fapt, elementul fundamental pe care s-a bazat realizarea Marii Uniri din punctul de vedere al tuturor instituţiilor şi, mai ales, a fost un semnal foarte bun. A fost semnalul că atunci când românii se unesc şi dau mână cu mână pot face lucruri extraordinare, aşa cum s-a întâmplat în istorie. Ar trebui să tragem şi noi învăţămintele necesare", a mai afirmat Meleşcanu.

Ministrul Afacerilor Externe a participat, alături de ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, deputaţi, aleşi locali şi judeţeni, la manifestările organizate la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Expoziție ”Educația și Memoria Holocaustului în România”

08.02.2017

Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană și Ambasada României în Belgia, în cooperare cu vicepreședintele grupului S&D din Parlamentul European Victor Boștinaru, au organizat la 8 februarie 2017, la Bruxelles, sub egida Președinției române a …

Un nou program de stagiu - Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) - Programul Junior Professionals in Delegation (JPD)

16.12.2016

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate (Înaltul Reprezentant) şi Comisia Europeană (Comisia) au decis să instituie un regim succesor al programului Junior Experts in Delegation (JED) pentru a continua să atragă specialişti…