România

România a cucerit 15 medalii la Balcaniada de informatică

Reprezentanţii României au cucerit 15 dintre cele 47 de medalii oferite la Olimpiada balcanică de informatică pentru juniori şi seniori, care s-a desfăşurat la Bistriţa în perioada 4-8 iulie, premierea având loc vineri după-amiază.

La juniori, România a obţinut o medalie de aur, prin Rareş Buhai (15 ani), două medalii de argint (Valentin Harsan şi Paul Gramatovici) şi cinci medalii de bronz (Adrian Crăciun, Florin Chirică, Vlad Tărniceru, Tiberiu Marin şi Alexandru Velea).

La seniori, Andrei Purice a adus României o medalie de aur, la care s-au adăugat cinci de argint (Cezar Mocan, Alexandru Tache, Andrei Antone, Şerban Stan şi Eugenie Posdărăscu) şi o medalie de bronz, prin Mihai Gheorghe.

Restul medaliilor au ajuns în Bulgaria (opt), Serbia (şase), Macedonia (şase), Croaţia (patru), Moldova (trei), Grecia (două), Bosnia şi Herţegovina (două) şi Elveţia (o medalie).

Medaliaţii cu aur au primit fiecare câte un laptop, în timp ce locul doi a fost premiat cu câte un aparat foto şi o ramă digitală, iar locul trei, cu un aparat foto.

Aproximativ 100 de elevi şi profesori din 13 ţări au fost prezenţi zilele acestea la Bistriţa pentru a participa la Olimpiada balcanică de informatică pentru juniori şi seniori, organizată de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Balcaniada de informatică pentru seniori a ajuns în acest an la cea de-a 19-a ediţie, în timp ce competiţia destinată juniorilor s-a aflat la ediţia a cincea.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…