România

Traian Băsescu: Turismul poate fi unul dintre avantajele României pentru creştere economică

Turismul poate fi unul din avantajele României pentru creştere economică şi chiar în această perioadă de criză au fost implementate politici de susţinere a infrastructurii de turism, i-a spus preşedintele Traian Băsescu secretarului general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, pe care l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni.

"Este pentru prima dată când un secretar general al Organizaţiei Mondiale a Turismului vizitează România. Vă mulţumesc foarte mult pentru susţinerea în a obţine postul de vicepreşedinte (în cadrul OMT - n.r.). Vă vom cere sprijinul pentru prim-vicepreşedinte, în Coreea de Sud (la Adunarea Generală a OMT - n.r.), în acest an", a spus şeful statului, în debutul întrevederii cu Taleb Rifai.

Secretarul general al OMT a afirmat că organizaţia este foarte mândră de cooperarea cu România, care este un membru activ.

"Da, începem să fim activi chiar şi în România. Jurnaliştii sunt aici şi vor contesta ce voi zice, dar chiar şi în această perioadă de criză am implementat politici de susţinere a infrastructurii de turism, pentru că noi credem cu multă convingere că turismul poate fi unul din avantajele noastre pentru creştere economică. Avem toate condiţiile necesare. Important este cum vom folosi această oportunitate de a avea astfel de condiţii: avem o treime munţi, o treime dealuri, o treime câmpii, cu litoralul Mării Negre şi Dunărea. Poate vom găsi posibilitatea ca organizaţia dvs. să se implice în acest proiect european, care este noua Strategie a Dunării", a completat Băsescu.

El a spus că implicarea OMT în Strategia Dunării ar fi extrem de importantă, iar Taleb Rifai a dat asigurări că România poate conta pe sprijinul Organizaţiei Mondiale a Turismului.

"Puteţi conta fără discuţie pe angajamentul şi sprijinul nostru. Tocmai îi spuneam doamnei ministru (ministrul turismului - n.r.) în această dimineaţă că vizita noastră aici nu este o coincidenţă. Suntem la locul potrivit în momentul potrivit", a spus secretarul general al OMT.

Taleb Rifai s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi cu ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea.

"România este o destinaţie bogată şi cu potenţial ridicat în turism. Noua direcţie, de a diversifica produsele turistice, este o variantă foarte bună de promovare. Turismul tradiţional trebuie să fie promovat, dar Europa se îndreaptă către turismul ecologic, către natură şi altele. Când ne uităm la România, vedem o strategie care se îndreaptă în direcţia potrivită. Vedem promovarea Carpaţilor, a Dunării, cooperarea de la Marea Neagră. Acestea nu sunt doar potrivite, dar sunt şi importante în contextul internaţional al conectării destinaţiilor turistice. Prin cele trei elemente - munţi, Dunăre, mare - România se conectează cu vecinii. Am revizuit datele statistice şi am constatat că vă îndreptaţi în direcţia bună, deşi mai sunt detalii care urmează să fie puse la punct", a declarat Taleb Rifai în conferinţa de presă susţinută împreună cu ministrul dezvoltării şi turismului.

 

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…