România

România a exportat produse bio în valoare de 150 milioane euro în 2010

România a exportat, în 2010, produse bio în valoare de 150 milioane de euro, în timp ce importurile din aceeaşi categorie s-au ridicat la 35 milioane de euro a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"Bio este un produs de nişă şi o alternativă pentru zonele în care nu se poate face agricultură convenţională. /…/ România a exportat, în 2010, de 150 milioane euro, produse bio, în timp ce importurile s-au cifrat la 35 milioane de euro", a afirmat Rădulescu.

Oficialul MADR a adăugat, totodată, că la ora actuală suprafaţa cultivată bio reprezintă 2% din totalul cultivabil existent la nivel naţional.

"În prezent, agricultura ecologică creşte cu circa 23% pe an, iar 2% din totalul suprafeţelor cultivate în România sunt ecologice. Se cultivă, printre altele, cereale (28%), oleaginoase şi proteice (19%), colectarea de plante şi flori (30%). Numărul operatorilor din România este de 3.160 din care 2.179 sunt producători agricoli, 83 procesatori, trei unităţi de producţie şi 95 de comercianţi", a menţionat Adrian Rădulescu.

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio - România", a organizat, joi, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri /MECMA/, o conferinţă de presă la sediul ministerului.

La conferinţă au participat Borbely Karoly, secretar de stat în cadrul MECMA, Adrian Rădulescu - secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Steriu - preşedintele Comisiei Prezidenţiale de Elaborare a Strategiei pentru Agricultură, şi Marian Cioceanu - preşedintele Asociaţiei Bio - România, alături de specialişti din cadrul direcţiilor de specialitate din MECMA.

 

 Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Secretarului de stat pentru afaceri europene din MAE, Iulia Matei, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

19.11.2019

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a participat, la 19 noiembrie 2019, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG). Agenda discuțiilor a inclus Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, pregătirea reuniunii Consiliului European din 12-13 …

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…