România

România a exportat produse bio în valoare de 150 milioane euro în 2010

România a exportat, în 2010, produse bio în valoare de 150 milioane de euro, în timp ce importurile din aceeaşi categorie s-au ridicat la 35 milioane de euro a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Adrian Rădulescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"Bio este un produs de nişă şi o alternativă pentru zonele în care nu se poate face agricultură convenţională. /…/ România a exportat, în 2010, de 150 milioane euro, produse bio, în timp ce importurile s-au cifrat la 35 milioane de euro", a afirmat Rădulescu.

Oficialul MADR a adăugat, totodată, că la ora actuală suprafaţa cultivată bio reprezintă 2% din totalul cultivabil existent la nivel naţional.

"În prezent, agricultura ecologică creşte cu circa 23% pe an, iar 2% din totalul suprafeţelor cultivate în România sunt ecologice. Se cultivă, printre altele, cereale (28%), oleaginoase şi proteice (19%), colectarea de plante şi flori (30%). Numărul operatorilor din România este de 3.160 din care 2.179 sunt producători agricoli, 83 procesatori, trei unităţi de producţie şi 95 de comercianţi", a menţionat Adrian Rădulescu.

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio - România", a organizat, joi, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri /MECMA/, o conferinţă de presă la sediul ministerului.

La conferinţă au participat Borbely Karoly, secretar de stat în cadrul MECMA, Adrian Rădulescu - secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Steriu - preşedintele Comisiei Prezidenţiale de Elaborare a Strategiei pentru Agricultură, şi Marian Cioceanu - preşedintele Asociaţiei Bio - România, alături de specialişti din cadrul direcţiilor de specialitate din MECMA.

 

 Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…