România

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu transformă oraşul într-o scenă

Timp de zece zile, străzile şi pieţele oraşului Sibiu vor fi transformate în veritabile scene de spectacol, la cea de a 18-a ediţie a celui mai important eveniment cultural din oraş - Festivalul Internaţional de Teatru, care se desfăşoară între 27 mai şi 5 iunie.

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru va aduce la Sibiu peste 90 de reprezentaţii stradale, la care se aşteaptă o participare zilnică de peste 40.000 de spectatori.

Devenit deja o tradiţie, sezonul reprezentaţiilor în aer liber îşi propune să aducă artele spectacolului aproape de publicul larg, încurajând comunitatea să participe la evenimente culturale.

Parade, instalaţii, dansatori, pirotehnişti, muzicieni, acrobaţi şi personaje gigant din toate colţurile lumii vor invada oraşul într-un spectacol impresionant pentru care se vor monta peste 300 de proiectoare şi lumini inteligente, o macara de peste 60 de tone, instalaţii de sunet de până la 80.000 W şi peste 15 tone de instalaţii şi echipamente tehnice.

Festivalul din acest an va fi deschis printr-un spectacol grandios de lumină, acrobaţii, foc de artificii, muzică şi instalaţii, prezentat de compania germană Aktionstheater Pan.Optikum.

"TRANSITion" este un spectacol care pune în discuţie ideea de societate şi regulile ce formează o comunitate, producţia fiind programată pentru data de 27 mai.

Una dintre cele mai bine cotate companii de teatru de stradă din lume - MALABAR - revine în acest an la Sibiu cu două spectacole noi, care vor avea loc pe 29 mai.

Un punct de maxim interes îl reprezintă spectacolul "Muare" al companiei Voala Project, o coproducţie Argentina - Spania, un spectacol de stradă prezentat la o înălţime de 40 de metri, în aer liber, cu muzică live şi 13 artişti suspendaţi de o macara pentru a compune o serie de momente coregrafice aeriene.

Pentru prima dată în acest an, festivalul va găzdui evenimente şi la Grădina Zoologică din Sibiu, unde va fi prezentat spectacolul "Girafele" al companiei Teatro Pavana din Olanda, ce va avea loc pe 5 iunie.

Programul complet de evenimente şi prezentările detaliate ale companiilor de stradă invitate în acest an la Sibiu pot fi accesate pe site-ul www.sibfest.ro.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Local al Municipiului Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Institutului Cultural Român, al Universităţii "Lucian Blaga", Consiliului Judeţean Sibiu şi UNITER.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…