România

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a primit Premiul Calitatea Costieră

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea, instituţie aflată în subordinea Ministerului Mediului şi Pădurilor, a primit Premiul Calitatea Costieră, distincţia confirmând faptul că Rezervaţia este una dintre destinaţiile de top conform standardelor de calitate a litoralului.

Potrivit unui comunicat de presă, premiul a fost acordat delegaţiei instituţiei care a participat pe 13 mai la o ceremonie organizată la Kouklia, Cipru, de către Johan Vande Lanotte, ministru secretar de stat al Belgiei. Acesta a fost prezent la ceremonie în calitate de preşedinte al Uniunii Costiere şi Marine - EUCC şi al juriului internaţional pentru Calitatea Litoralului, fiind remarcate eforturile de protecţie şi conservare în cazul RBDD, sit Ramsar, care face parte din Patrimoniul Mondial Cultural.

"Acest premiu reprezintă o certificare independentă a performanţelor comunităţilor costiere şi a produselor turistice care întrunesc cele 20 de criterii de conformitate a Calităţii costiere (Quality Coast). Calitatea litoralului (Quality Coast) are ca scop stabilirea unei reţele mondiale de comunităţi costiere care împărtăşesc aceleaşi viziuni şi practici în domeniul dezvoltării durabile, prin integrarea valorilor naturale, culturale şi sociale, dar menţinând standardele ridicate ale calităţii activităţilor de turism", se arată în comunicatul semnat de guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu.

Premiul Calitatea Litoralului (Quality Coast Award) este acordat, potrivit sursei citate, comunităţilor din zona costieră care îşi dovedesc performanţa în dezvoltarea durabilă, prin furnizarea de informaţii transparente vizitatorilor şi prin dezvoltarea unor planuri sustenabile de viitor.

"Câteva municipalităţi costiere din diferite ţări europene (din Cipru, Franţa, Grecia, Italia, Malta, Olanda, Slovenia, Portugalia, România şi Spania) au primit Premiul Calitatea Costieră (Quality Coast Award) pentru sezonul 2010/2011, iar Rezervaţia Biosferei Delta Dunării a primit premiul de aur, ceea ce o plasează printre destinaţiile de top conform standardelor de Calitate a Litoralului", se mai arată în comunicatul ARBDD.

Instituţia din Tulcea a mai primit de-a lungul timpului numeroase distincţii pentru eforturile de protecţie a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în octombrie 2010 delegaţia României primind la cea de-a X-a reuniune a Conferinţei privind diversitatea biologică Globul albastru pentru cele mai bune practici de management în ceea ce priveşte zonele umede.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…