România

Preşedintele Băsescu i-a mulţumit prinţului Charles pentru implicarea sa în proiectele de dezvoltare rurală

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, pe prinţul Charles de Wales, moştenitorul coroanei Marii Britanii, prilej cu care i-a mulţumit pentru implicarea sa în proiectele de dezvoltare rurală din România.

"Preşedintele României a adresat mulţumiri înaltului oaspete pentru sprijinul constant şi atenţia pe care o acordă ţării noastre şi pentru numeroasele proiecte de dezvoltare rurală în care Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales este implicat în România. A fost evocată, în acest sens, activitatea Secretariatului pentru Dezvoltare Durabilă, care funcţionează în cadrul Secretariatului General al Guvernului", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, prinţul de Wales a subliniat importanţa dezvoltării turismului rural bazat pe resurse organice şi produse locale în dezvoltarea regională a României şi a încurajat Secretariatul pentru dezvoltare durabilă să se implice în facilitarea accesării fondurilor comunitare pentru proiectele iniţiate de comunităţile locale în domeniul dezvoltării zonelor rurale.

Cu prilejul întrevederii, a avut loc un schimb de opinii asupra unor teme de interes comun, precum situaţia economică din Europa, schimbările climatice, agricultura ecologică şi dezvoltarea durabilă, cu accent pe dezvoltarea regiunilor rurale.

Prinţul Charles s-a întâlnit vineri şi cu premierul Emil Boc, care i-a prezentat planurile Guvernului privind dezvoltarea durabilă şi păstrarea tradiţiilor în România. Principalul subiect abordat a vizat implementarea proiectelor de dezvoltare durabilă în zona rurală din România, fiind subliniat rolul important pe care îl joacă Secretariatul pentru Dezvoltare Durabilă.

"Alteţa Sa Regală Charles, Prinţul de Wales, a apreciat potenţialul turistic al zonelor rurale din România, subliniind că trebuie asigurat un echilibru între păstrarea tradiţiilor şi proiectele de dezvoltare, pentru beneficii durabile atât în plan economic, cât şi în plan social", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Emil Boc i-a mulţumit prinţului Charles pentru implicarea sa activă în promovarea mai multor proiecte de dezvoltare rurală în România şi a menţionat că valorificarea atât a potenţialului agricol, cât şi a celui turistic şi cultural al comunităţilor locale se numără printre obiectivele pe care Guvernul şi-a propus să le atingă folosind fondurile structurale şi cadrul oferit de Strategia UE pentru Regiunea Dunării, informează sursa citată.

Prinţul Charles de Wales s-a aflat într-o vizită privată în România. Prinţul a cumpărat în urmă cu câţiva ani trei clădiri vechi de peste o sută de ani în Valea Zălanului, din judeţul Covasna, pe care le-a renovat şi le-a transformat în reşedinţă temporară.

Prinţul Charles a efectuat în ultimii ani mai multe vizite în România, fiind preocupat de conservarea monumentelor istorice, îndeosebi a celor din Transilvania. Moştenitorul coroanei britanice s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO. Prinţul este un susţinător al agriculturii ecologice româneşti prin Fundaţia Transylvania Authentica, ce îşi propune să promoveze un brand transilvănean şi să încurajeze micii producători locali să perpetueze agricultura tradiţională.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…