România

Oferta de export a României, prezentată de 30 de companii la Expoziţia Generală Sharjah 2011

Treizeci de societăţi româneşti prezintă oferta de export a României, în cadrul Expoziţiei Generale Sharjah 2011 (Emiratele Arabe Unite), desfăşurată în perioada 24-29 aprilie 2011, informează un comunicat al Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).

Firmele expun în pavilionul României, pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi, de la echipamente industriale, mobilă şi rochii de seară cu design special creat pentru piaţa Orientului Mijlociu, la ingrediente pentru producerea de produse alimentare, produse alimentare româneşti tradiţionale (magiun de Topoloveni), marmură, materiale de construcţii şi produse din lemn, confecţii, încălţăminte, sticlărie, echipamente electrice, echipamente si servicii din domeniul protecţiei mediului, energii regenerabile, servicii de învăţământ superior şi cercetare, produse de uz casnic.

Evenimentul este organizat de MECMA, în colaborare cu Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine şi structuri asociative ale mediului de afaceri.

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), prezentă la manifestare, a anunţat cu acest prilej intenţia de a da un caracter permanent expoziţiei, unde îşi vor putea menţine prezenţa pe piaţa Orientului Mijlociu atât firmele participante, cât şi altele interesate în viitor de o prezenta îndelungată pe piaţa.

În acest sens, MECMA, prin programul de promovare a exportului, susţine prezenţa exponatelor româneşti în centrul expoziţional timp de o lună, urmând ca firmele exportatoare, împreună cu organizatorii externi, să extindă apoi prezenţa pe o perioadă de până la un an.

Organizată în paralel cu Expoziţia Internaţională Islamică, expoziţia a beneficiat de vizitatori avizaţi din mediile de afaceri de pe pieţele ţărilor islamice, dar şi din India, China, Thailanda, Turcia, Indonezia şi Australia.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…