Actualitatea europeană

Preluarea mandatului Secretarului General

Uwe Corsepius i-a succedat lui Pierre de Boissieu în calitate de Secretar General al Consiliului Uniunii Europene la 26 iunie 2011. El este noul şef al Secretariatului General al Consiliului, care oferă asistenţă atât Consiliului European (şefi de stat şi de guvern), cât şi Consiliului (miniştri).
Dl Corsepius a fost consilier în materie de politici europene al Cancelarului german Angela Merkel în perioada 2006 - februarie 2011, iar ulterior a fost consilier în materie de politică economică şi financiară al Cancelarului.

Dl de Boissieu a fost Secretar General începând cu 1 decembrie 2009 după ce a fost Secretar General adjunct în perioada octombrie 1999 - 30 noiembrie 2009.

Secretarul General este numit printr-o decizie a Consiliului.

Biroul Secretarului General a fost condus de şase predecesori: Christian Calmes, Nicolas Hommel, Niels Ersbøll, Jürgen Trumpf, Javier Solana şi Pierre de Boissieu.

Informații suplimentare:
Curriculum Vitae al dlui Uwe Corsepius (pdf)
Decizia Consiliului de numire a Secretarului General al Consiliului (pdf)


Sursa CONS, Uwe Corsepius şi Pierre de Boissieu © Uniunea Europeană 2011
 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…