Actualitatea europeană

Vocea cetăţenilor

Începând cu anul 2012, cetăţenii UE vor avea posibilitatea de a solicita Comisiei să propună acte legislative, cu condiţia ca un milion de semnături să fi fost strânse în favoarea acestora din cel puţin şapte state membre. Numărul necesar de semnatari din fiecare şară depinde de mărimea populaţiei şi variază între 3750 şi 74 250.

Iniţiativa cetăţenească, o inovaţie majoră adusă de Tratatul de la Lisabona, a primit autorizarea finală din partea Consiliului şi a Parlamentului European la 16 februarie la Strasbourg.

Un ghid uşor de utilizat privind modalitatea de a utiliza iniţiativa cetăţenească va fi disponibil pe un site dedicat, în toate limbile oficiale ale UE.

Informaţii suplimentare: Iniţiativa cetăţenească europeană primeşte autorizarea .

(Sursa document - CE; sursa foto -  András Kovács, președinția ungară)

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…