Integrarea României în UE

Extinderea zonei Euro

În prezent, zona Euro include 16 state membre ale Uniunii Europene care au adoptat moneda euro: Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania, Slovenia, Cipru, Malta şi Slovacia.

De la data aderării, România participă în cadrul Uniunii Economice şi Monetare, având, pentru moment, o derogare de la adoptarea monedei unice. România are obligaţia de a adoptata Euro în momentul în care va îndeplini criteriile de convergenţă, cunoscute drept criteriile de la Maastricht.

 

(actualizat septembrie 2016)

Expoziție ”Educația și Memoria Holocaustului în România”

08.02.2017

Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană și Ambasada României în Belgia, în cooperare cu vicepreședintele grupului S&D din Parlamentul European Victor Boștinaru, au organizat la 8 februarie 2017, la Bruxelles, sub egida Președinției române a …

Un nou program de stagiu - Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) - Programul Junior Professionals in Delegation (JPD)

16.12.2016

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate (Înaltul Reprezentant) şi Comisia Europeană (Comisia) au decis să instituie un regim succesor al programului Junior Experts in Delegation (JED) pentru a continua să atragă specialişti…