Centrul de presă

România prezentă la manifestările dedicate Zilei Europei de la Bruxelles cu grupul Mandinga

  Conform tradiţiei, Bruxelles a aniversat, astăzi, Ziua Europei. În acest an, evenimentele dedicate Europei au fost devansate cu două zile faţă de data oficială - 9 mai, pentru a le asigura vizibilitate maximă la nivelul publicului european şi belgian.

Instituţiile europene şi-au deschis larg porţile pentru a găzdui un număr impresionant de vizitatori, aproximativ 5000 de persoane. Au fost simulate sesiuni ale Parlamentului European, au avut loc spectacole de stradă, concerte în aer liber, jocuri pe tematici europene.

România a fost prezentă şi în acest an pe scena europeană prin concertul grupului Mandinga, care a avut loc pe esplanada din faţa Parlamentului European, centrul manifestărilor dedicate Zilei Europei.

Concertul a încheiat seria evenimentelor organizate la Bruxelles şi a reprezentat, din punctul de vedere al organizatorilor şi al publicului, momentul-cheie al zilei. Piesa Europarty a fost asimilată unui imn al evenimentelor organizate în acest an.

Artiştii români şi cubanezi au creat o atmosfera unică, prezentând un spectacol inedit de muzică latino cu influenţe balcanice.

Concertul grupului Mandinga s-a bucurat de prezenţa unui public numeros (aproximativ 800 de persoane) şi entuziast, care a cântat şi a dansat alături de artişti.

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Justiție)

07.10.2019

Ana Birchall: Temele dezbătute în cadrul Consiliului JAI prezintă un interes deosebit din perspectiva consolidării spațiului de libertate, securitate și justiție al UE, a continuării discuțiilor inițiate de Președinția română și a creșterii…