Centrul de presă

Participarea secretarului de stat Anton Niculescu la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

Secretarul de stat pentru dezvoltare instituţională şi relaţia cu Parlamentul, Anton Niculescu va participa la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), ce se va desfăşura la 13 aprilie la Luxemburg.

Principalele teme de pe agenda de discuţii a miniştrilor de externe din statele membre UE vor fi: sinteză şi perspective (follow-up) la reuniunile Consiliului European din februarie şi martie 2011 şi Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

Preşedinţia ungară va prezenta miniştrilor un raport referitor la măsurile întreprinse pentru implementarea orientărilor şi deciziilor adoptate de liderii europeni la reuniunile Consiliului European din 4 februarie, respectiv 11 martie şi 24-25 martie 2011.  De asemenea, va avea loc un schimb de opinii privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării şi vor fi adoptate Concluzii ale Consiliului referitoare la Strategia Dunării.

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Justiție)

07.10.2019

Ana Birchall: Temele dezbătute în cadrul Consiliului JAI prezintă un interes deosebit din perspectiva consolidării spațiului de libertate, securitate și justiție al UE, a continuării discuțiilor inițiate de Președinția română și a creșterii…