Centrul de presă

Programul Cultura (2007-2013). Rezultatele selecţiei de proiecte de cooperare la care participă şi România din 2011

Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură din Bruxelles a publicat săptămâna aceasta rezultatele selecţiei de proiecte de cooperare culturală europeană din cadrul Programului Cultura pentru anul 2011.

La nivel european, au fost selectate 113 proiecte de cooperare (10 proiecte multianuale şi 103 proiecte cu o durată de până în 2 ani). România are 19 operatori culturali implicaţi în 17 proiecte de cooperare: 2 coordonatori (în proiecte de cooperare de maximum 2 ani) şi 17 coorganizatori (16 în proiecte de maximum 2 ani şi unul într-un proiect multianual de 3-5 ani).

Operatorii culturali din România care participă la proiectele selectate în 2011 sunt:

  • în calitate de coordonator: Fundaţia Gabriela Tudor, Muzeul Naţional al Ţăranului Român;
  • în calitate de coorganizator: (în proiecte multianuale) Teatrul Naţional Radu Stanca; (în proiecte de maximum 2 ani) Institutul Cultural Român, Teatrul Bulandra, Uniunea Teatrală din România, Fundaţia Tranzit, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Muzeul Naţional Brukenthal, Palatul Copiilor Vaslui, Asociaţia Frontal, Asociaţia Art & Heritage, Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher, Biblioteca Academiei Române, Siveco, Fundaţia AltArt pentru Artă Alternativă, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism I. Mincu, Teatrul pentru Copii şi Tineret Ariel, Fundaţia Umanitară Clopot. 

Lista proiectelor cu participare românească selectate

De la începutul Programului Cultura (2007-2013) până în prezent, operatorii culturali din România participă la 80 de proiecte de cooperare culturală europeană.

Listele complete cu proiectele câştigătoare în 2011 sunt disponibile pe pagina Agenției Executive.

Cultura (2007-2013) este un program comunitar care finanţează cooperarea între actori culturali la nivel european. Programul oferă sprijin pentru proiecte culturale, pentru organizaţii active la nivel european în cultură (subvenţii operaţionale), precum şi pentru studii şi analize în domeniul culturii. Programul Cultura este gestionat de Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură a Comisiei Europene şi de Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură.

Sursa: Ministerul Culturii şi patrimoniului Naţional

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…