Centrul de presă

Întâlnirea ministrului Justiţiei cu comisarul European pentru Afaceri Interne

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut joi, 10 februarie 2011, o întâlnire de lucru cu comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström.

"Întâlnirea s-a înscris în programul constant de consultări pe care îl avem cu Comisia Europeană pe zona de Justiţie şi Afaceri Interne. Am discutat despre coduri şi agenda comunitară. Vom continua reformele. Succesul lor este condiţionat de concentrarea eforturilor CSM şi ale Parlamentului în aceeaşi direcţie. Rămânem implicati activ în agenda europeană. Vom continua să sprijinim eforturile Ministerului Public. Agenda ministerului rămâne una de ordin tehnic, dar are nevoie de sprijin politic. La rândul lor, politicile publice în domeniul Justiţiei trebuie să se bazeze pe expertiza tehnică, spre exemplu în procesul de desfiinţare a instanţelor fără activitate sau cu volum redus de activitate", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

La rândul său, comisarul European Cecilia Malmström a exprimat sprijinul pentru continuarea politicilor publice de reformare a Justiţiei şi a încurajat eforturile Ministerului Justiţiei în acest sens.

Sursa: Ministerul Justiţiei

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…