Centrul de presă

Întâlnirea ministrului Justiţiei cu comisarul European pentru Afaceri Interne

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut joi, 10 februarie 2011, o întâlnire de lucru cu comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström.

"Întâlnirea s-a înscris în programul constant de consultări pe care îl avem cu Comisia Europeană pe zona de Justiţie şi Afaceri Interne. Am discutat despre coduri şi agenda comunitară. Vom continua reformele. Succesul lor este condiţionat de concentrarea eforturilor CSM şi ale Parlamentului în aceeaşi direcţie. Rămânem implicati activ în agenda europeană. Vom continua să sprijinim eforturile Ministerului Public. Agenda ministerului rămâne una de ordin tehnic, dar are nevoie de sprijin politic. La rândul lor, politicile publice în domeniul Justiţiei trebuie să se bazeze pe expertiza tehnică, spre exemplu în procesul de desfiinţare a instanţelor fără activitate sau cu volum redus de activitate", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

La rândul său, comisarul European Cecilia Malmström a exprimat sprijinul pentru continuarea politicilor publice de reformare a Justiţiei şi a încurajat eforturile Ministerului Justiţiei în acest sens.

Sursa: Ministerul Justiţiei

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Justiție)

07.10.2019

Ana Birchall: Temele dezbătute în cadrul Consiliului JAI prezintă un interes deosebit din perspectiva consolidării spațiului de libertate, securitate și justiție al UE, a continuării discuțiilor inițiate de Președinția română și a creșterii…