Centrul de presă

Ministrul Afacerilor Externe la lansarea “Adevărul Europa”

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat luni, 31 ianuarie, la Bruxelles, la evenimentul de lansare a primului birou editorial românesc permanent - „Adevărul Europa”.

Prezent la manifestarea găzduită de sediul Parlamentului European, ministrul Baconschi a declarat: „Încurajez acest eveniment. Singura întrebare pe care mi-am pus-o la auzirea veştii a fost de ce atât de târziu? Poate redacţia de aici îi va ajuta pe compatrioţii noştri să înţeleagă cât de important este sa fim aici. Subiectul este arid, de multe ori greu de priceput de către omul de rând. A face Europa pe înţelesul oricui nu este uşor. Vă doresc mult succes!”

Parte a Adevărul Holding, „Adevărul Europa” va relata zilnic, în varianta print, online şi în cadrul dezbaterilor TV evenimentele relevante legate de legislaţia, instituţiile UE, actualitatea europeană. Astfel, începând din 31 ianuarie publicaţia „Adevărul” conţine pagina „Adevărul Europa", în cadrul secţiunii Internaţional. „Adevărul Europa" va transmite de asemenea din capitala Belgiei spre Republica Moldova şi Ucraina.

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Justiție)

07.10.2019

Ana Birchall: Temele dezbătute în cadrul Consiliului JAI prezintă un interes deosebit din perspectiva consolidării spațiului de libertate, securitate și justiție al UE, a continuării discuțiilor inițiate de Președinția română și a creșterii…