Centrul de presă

Întâlnirea ministrului Teodor Baconschi cu o serie de membri ai Parlamentului European

             

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi, 1 februarie, la Bruxelles, o întâlnire de lucru cu membri ai Parlamentului European (lideri de grup şi membri ai Comisiei LIBE).

Discuţiile s-au axat, în principal, pe obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen şi au evidenţiat aprecierea parlamentarilor europeni pentru eforturile depuse de România în procesul de pregătire. Aceştia au subliniat că aderarea României la Schengen trebuie să se desfăşoare conform cadrului şi regulilor existente la nivelul UE, iar Parlamentul European va susţine şi asigura un parcurs favorabil pentru adoptarea avizului său consultativ.

Teodor Baconschi a insistat pentru o abordare europeană, bazată pe obiectivitate, parteneriat şi cooperare.

„Apreciem abordarea constructivă şi obiectivă a Parlamentului European în susţinerea aderării României la spaţiul Schengen, cu luarea deciziei exclusiv în baza îndeplinirii criteriilor tehnice inerente acestui proces. Avem încredere că Parlamentul European va transmite un mesaj politic puternic în sprijinul obiectivului nostru, care să permită o decizie pozitivă a Consiliului şi aderarea ţării noastre la Schengen în 2011”, a declarat ministrul Teodor Baconschi.

În discuţia cu deputaţii europeni, ministrul Afacerilor Externe a exprimat disponibilitatea părţii române de a coopera, în continuare, cu membrii Parlamentul European din toate grupurile politice, atât în ceea ce priveşte procesul de aderare la Schengen, dar şi pe alte dosare de interes european.

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Justiție)

07.10.2019

Ana Birchall: Temele dezbătute în cadrul Consiliului JAI prezintă un interes deosebit din perspectiva consolidării spațiului de libertate, securitate și justiție al UE, a continuării discuțiilor inițiate de Președinția română și a creșterii…