Centrul de presă

Concert al Ansamblului Raro, alături de violonistul Gilles Apap, găzduit de BOZAR, la Bruxelles

Președinția română a Consiliului UE a organizat la 28 mai, la prestigiosul centru cultural BOZAR, din Bruxelles, un concert de muzică clasică susținut de ansamblului Raro și de violonistul Gilles Apap.

Pasiunea pentru improvizație a membrilor ansamblului Raro a influențat profund modul în care aceștia interpretează, precum și colaborarea cu alți artiști, pe care au obiceiul să-i invite alături de ei pe scenă, pentru a oferi publicului o experiență dintre cele mai sofisticate. Cu acest prilej, ansamblul a organizat un concert tematic, de inspirație românească, care conține mai multe lucrări ale compozitorilor George Enescu, Johannes Brahms și Béla Bartók. Ansamblul a inclus în program Sonata pentru vioară și pian nr. 3, op. 25 și Rapsodia Română, op. 11/1, de George Enescu, Cvartetul de pian nr. 1, op. 25 de Johannes Brahms, precum și Dansuri Românești, BB68/Sz56, de Béla Bartók. Gilles Apap, artistul francez pe care Ansamblul Raro a ales să-l invite pe scenă cu această ocazie, a interpretat o improvizație muzicală pe teme muzicale balcanice. 

Referitor la acest concert, ambasadorul României la UE, Luminița Odobescu, a declarat: “Președinția română a Consiliului UE și-a propus să aducă la Bruxelles cele mai diverse expresii culturale și să promoveze artiști români apreciați la nivel european. Cu această ocazie, artiști extrem de talentați ne oferă o interpretare inedită a unor partituri clasice, care, sperăm, vor ajunge, astfel, la sufletul publicului de aici, din capitala instituțiilor europene.”

Mai multe informații despre eveniment și artiști disponibile aici:

https://www.bozar.be/en/activities/139353-ensemble-raro-gilles-apap

http://ensembleraro.com/biography/ensemble-raro/

http://gillesapap.com/gillesapap/

 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…