Centrul de presă

EXPOZIȚII ale Președinției României la Consiliul UE în Consiliul UE

EXPO – ATRIUM – clădirea Justus Lipsius

„Arhitectura este sculptură locuită“, spunea Constantin Brâncuşi, această frază reprezentând motto-ul expoziţiei organizate de România, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene.

Standul expoziţional al României este o reprezentare a unei secţiuni din ansamblul de la Târgu-Jiu al lui Constantin Brâncuși, respectiv Masa Tăcerii.

Acesta sugerează un spațiu de locuire urban, imaginar sau academic – Biblioteca, fiind subliniat, astfel, dialogul dintre diversele tipuri de locuire și diferitele genuri culturale. În interiorul standului exista corpuri de bibliotecă cu cărți ale autorilor români traduse în limbi de circulație internaţională.


EXPO – în clădirea  Justus Lipsius:

Standul românesc creat de Ministerul Turismului este pavilion de tip open space delimitat de 28 de panouri având toate aceeași formă şi dimensiuni simbolizând Statele Membre UE. Structura celor 28 de panouri sugerează granițele României. Coeziunea și solidaritatea statelor membre ale UE sunt sugerate de aceste 28 de grupuri interconectate.

Panourile sunt prevăzute cu ferestre identice, care reprezintă deschiderea, transparența şi accesibilitatea, ca valori ale Uniunii Europene. Pe cele 28 de ferestre sunt atașate imagini reprezentative pentru destinația „România”, tipărite pe o suprafață transparentă simbolizând „ferestre către România”. Standul are și un rol funcțional - la baza ferestrelor sunt amplasate platforme circulare cu rol decorativ, respectiv mese destinate dialogului sau pentru cei care-și doresc să lucreze într-un spațiu neconvențional.

Conceptul a fost realizat cu suportul specialiștilor din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.


EXPO – perete FORUM  - clădirea Europa:

"Inima sălbatică a Europei"/ “Europe’s wild heart” este o expoziție de fotografie dedicată biodiversității României. Forumul conține o serie de fotografii cu animale sălbatice și peisaje, inclusiv zone protejate.Colajul reunește lucrările mai multor fotografi premiați.

În prim plan

Programul Junior Professionals in Delegation (JPD), sesiunea 2019 - 2021

15.12.2016

Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) și Comisia Europeană (COM) organizează Programul Junior Professionals in Delegation (JPD), sesiunea 2019 - 2021 Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi pagina de internet a SEAE, la adresa…

Expoziție de artă 3D cut art - Conexiuni, inaugurată la Bruxelles de Președinția României la Consiliului UE

13.02.2019

Președinția română a Consiliului UE a inaugurat astăzi, 13 februarie, în clădirea Lex a Consiliului UE, expoziția de artă 3D cut art – intitulată „Conexiuni” a artistului român Radu Ștefan Poleac. În discursul de la debutul evenimentului,…