Centrul de presă

Comunicat de presă

Începând cu data de 14 noiembrie 2018, George Ciamba a preluat coordonarea întregului proces de pregătire a preluării și exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

La preluarea mandatului, ministrul delegat Ciamba a subliniat importanța preluării Președinției Consiliului UE și  a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, care va acționa ca partener european dedicat consolidării proiectului european. A arătat că echipa Ministerului Afacerilor Externe pe care o conduce are resursele și capacitatea de a asigura o președinție de succes a Uniunii, în primul semestru al anului viitor.

În acest context, a evidențiat că mobilizarea tuturor eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite se bucură de susținerea tuturor factorilor de decizie la nivel național.
 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

20.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat luni, 20 ianuarie 2020, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe, desfășurată la Bruxelles. Agenda reuniunii a avut ca puncte principale de discuție: regiunea Sahel și diplomația climatică, iar dejunul de…

Participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe

10.01.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat vineri, 10 ianuarie 2020, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, convocată de Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate/Vicepreședinte al Comisiei…