Centrul de presă

Comunicat de presă

Începând cu data de 14 noiembrie 2018, George Ciamba a preluat coordonarea întregului proces de pregătire a preluării și exercitării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene.

La preluarea mandatului, ministrul delegat Ciamba a subliniat importanța preluării Președinției Consiliului UE și  a dat asigurări cu privire la onorarea angajamentelor asumate de România, care va acționa ca partener european dedicat consolidării proiectului european. A arătat că echipa Ministerului Afacerilor Externe pe care o conduce are resursele și capacitatea de a asigura o președinție de succes a Uniunii, în primul semestru al anului viitor.

În acest context, a evidențiat că mobilizarea tuturor eforturilor pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite se bucură de susținerea tuturor factorilor de decizie la nivel național.
 

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Justiție)

07.10.2019

Ana Birchall: Temele dezbătute în cadrul Consiliului JAI prezintă un interes deosebit din perspectiva consolidării spațiului de libertate, securitate și justiție al UE, a continuării discuțiilor inițiate de Președinția română și a creșterii…