Centrul de presă

László Borbély: Dezvoltarea durabilă, o prioritate pentru Președinția României la Consiliul UE

László Borbély, liderul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a susținut la Bruxelles că implementarea obiectivelor Agendei ONU 2030 la nivelul Uniunii Europene va reprezenta unul dintre principalele puncte ale Președinției României la Consiliul UE.  Declarația a fost făcută în cadrul evenimentului „Sustenabilitatea: soluția pentru Europa”.

Evenimentul organizat în Parlamentul European de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă  împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov a reprezentat o oportunitate pentru ca România să își afirme susținerea Agendei ONU 2030 la nivelul Uniunii Europene. Prioritizarea acestei teme în contextul preluării Președinției Consiliului începând cu 1 ianuarie 2019 reprezintă un pas concret pe care țara noastră îl face astfel încât toți cetățenii europeni să beneficieze de un viitor sustenabil.

László Borbély a făcut precizări la Bruxelles și despre stadiul implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România. Consilierul de stat a comunicat că Strategia pentru Dezvoltare Durabilă 2030 este pregătită și urmează să fie adoptată de către Guvern.

În cadrul evenimentului au mai ținut discursuri: Călin Stoica, reprezentant permanent în Comitetul Politic și de Securtitate al UE; eurodeputatul Iuliu Winkler, vicepreședinte al Comisiei pentru Comerț Internațional; eurodeputatul Dan Nica, vicepreședinte al Comisiei pentru Control Bugetar; Octav-Dan Paxino, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene; Claudia Ionescu, membru în Consiliul Director al Agenției pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov; Valentin Florea secretar general al Asociației Tineretul ONU din România.

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a fost adoptată în anul 2015 în cadrul lucrărilor summitului ONU de la New York. Documentul prevede 17 obiective care vizează echitatea socială, dezvoltarea economică și protejarea mediului. Țintele au fost asumate de România și sunt implementate sub coordonarea Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Sursa: Guvernul României

Actualitatea Reprezentanţei

Participarea Ministrului pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

15.10.2019

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a participat, la Luxemburg, la 15 octombrie 2019, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, organizată de către Președinția finlandeză a Consiliului UE. Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat…

Participarea ministrului justiției, Ana Birchall, la Consiliul Justiție și Afaceri Interne (Justiție)

07.10.2019

Ana Birchall: Temele dezbătute în cadrul Consiliului JAI prezintă un interes deosebit din perspectiva consolidării spațiului de libertate, securitate și justiție al UE, a continuării discuțiilor inițiate de Președinția română și a creșterii…